Pravila ljubavi

Kako biti idealan partner
Kako biti idealan partner
22/11/2017
mastermind radionice program osobnog razvoja vlasta carevic
Mastermind radionice
18/11/2017
20 pravila ljubavi

Na Mastermind radionicama učimo jedni od drugih, uspoređujemo međusobna iskustva i raspravljamo teme iz oblasti odnosa i osobnog razvoja. Izlazimo iz vlastite zone komfora i otvaramo se za nove perspektive i poglede. Ovakve radionice nas pripremaju i otvaraju za prihvaćanje novoga u našem životu, otkrivanje potisnutih emocija i suočavanje s njima.

Radionicu PRAVILA LJUBAVI organiziramo vikendom:

Subota

16:30 – 20:00 – 1. dio

Nedjelja

16:30 – 20:00 – 2 . dio

 

Teme koje obrađujemo

 1. Ljubav prema sebi – zavoljeti sebe prvi je korak
 2. Refleksija – naši odnosi naše su zrcaljenje. Energiju kojom vibriraš, privlačiš
 3. Istina – put prema istini (ljubavi) pitanje je srca a ne uma
 4. Svjesnost i fokus – ono što stavljamo u fokus – raste!
 5. Promjena i sklad dolaze iznutra. Ništa izvanjsko nema tu snagu
 6. Prihvaćanje i sloboda– prepoznati ono različito u drugome i prihvatiti
 7. Ovdje i sada – pravilo je života, pravilo ljubavi i jedino što je stvarno.
 8. Neosuđivanje – uvijek možemo odlučiti ostati ili otići bez da sudimo. Ljubav bi tako postupila.
 9. Zahvalnost – najmoćnija emocija u svemiru
 10. Strpljivost – mogućnost gledati u noć i vidjeti zoru (otpuštanje želje)
 11. Neuspjeh je prilika za rast. Sve je dobro!
 12. Ljubav se ne traži, ljubav se bude. Kako da ja postanem partner kakvog želim za sebe?

 

 1. Dan
 • Ljubav prema sebi – zavoljeti sebe prvi je korak

Kroz ovu temu spoznajemo i osvještavamo tko smo – jedinstvena, neponovljiva bića koja su DOVOLJNO dobra, DOVOLJNO vrijedna, DOVOLJNO lijepa…DOVOLJNA da u svakom pogledu budu voljena, cijenjena, uvažavana u svim segmentima svog postojanja. Vidimo li se takvima? Koje su naše unutarnje prepreke takvom doživljaju sebe? Vježbat ćemo stvaranje nove slike i iskusiti nov doživljaj. Biti sam i ne biti usamljen znači biti u dobrom društvu. Iz stanja cjelovitosti spremni smo za puninu odnosa.

 • Refleksija – naši odnosi naše su zrcaljenje

Drugi korak osvještavanja je spoznaja da nas drugi vide onakvima kakvima vidimo sebe. Ne onakvima kakvima mislimo da se vidimo nego onakvima kakvima se podsvjesno doživljavamo. Proći ćemo kroz obrasce koji su duboko ukorijenjeni u našem biću i prepoznati one koji nam ne služe, koji nas spuštaju, koče i sprečavaju da realiziramo željene odnose. Energija je dinamična, pokretačka sila i upravlja našim životom i cijelim svemirom. Kad smo svjesni energije, možemo njome upravljati i aktivirati novu, svježu snagu za naš život. Želimo li privući ljubav, vibriramo ljubav – naučit ćemo kako!

 • Istina – put prema istini (ljubavi) pitanje je srca a ne uma

Kroz temu istine prolazimo promatrajući emocije. Naši osjećaji naš su putokaz. Kako ćemo znati da smo na pravom putu? Jer se osjećamo dobro, ispunjeno, puni energije i elana a istovremeno mirno i spokojno. Vježbat ćemo osluškivanje i prepoznavanje emocija.

 • Svjesnost i fokus

Mogućnost odabira misli, osjećaja i reakcija nasuprot nesvjesnim obrascima koji nas sputavaju. Ono što stavljamo u fokus raste! Odabirom fokusa dramatično mijenjamo našu stvarnost.

 •  Promjena i sklad dolaze iznutra, ništa izvanjsko nema tu snagu

Jasnoću pronalazimo u tišini. Okretanje k sebi donosi jasnoću. Jasnoća je onaj osjećaj kad nešto ZNATE. Kad stišamo misli, podižemo intuiciju (ona nam je urođena no kao i svaki drugi osjet, kada ga ne koristimo on odumire). Što je to u odnosu što mi izaziva nezadovoljstvo? Što je to u meni što mi donosi nemir? Što ja ne činim a mogao bih da promijenim situaciju? Što ću početi činiti drugačije? Radimo na balansiranju – sklad misli, osjećaja, riječi i djela.

 • Prihvaćanje – prepoznati ono različito u drugome i prihvatiti

Ono što ne možemo prihvatiti, uvijek je do nas, nikad do drugoga. U odnosima postoji zlatno pravilo – jedina osoba koju mogu promijeniti sam ja. Partner će nešto promijeniti kada vi nešto promijenite, a kada vi nešto promijenite, promijenit će se i vaš pogled na situaciju. Upoznat ćemo sferu osobnog utjecaja. U pogledu druge osobe, jedino što možete je prihvatiti ili ne prihvatiti (nikad promijeniti). Željeti promijeniti drugoga kosi se s osnovnim postulatom ljubavi a to je SLOBODA biti ono što jesam.

 

 1. Dan
 • Ovdje i sada – pravilo je života, pravilo ljubavi i jedino što je stvarno.

Prošlost i budućnost postoje samo u našem umu a čine 99% svih naših misli. Učimo tehnike prisutnosti i spoznaje važnosti sadašnjeg trenutka. Biti u sadašnjem trenutku znači u cijelosti i potpuno doživjeti sebe, drugu osobu, njene potrebe i želje. Naši odnosi se dramatično poboljšavaju!

 • Neosuđivanje – uvijek možemo odlučiti ostati ili otići bez da sudimo. Ljubav bi tako postupila.

Najbolji primjer su neuspjele veze nakon kojih osoba uspije ostvariti predivan odnos s drugom osobom. U percepciji bivšeg partnera, osoba ima sve loše karakteristike dok nov partner tu isu osobu doživljava na sasvim drugačiji način. Osuđivanje nije put ljubavi. Prihvaćanje je. Prihvaćanje nije isto što i pristajanje. Možemo prihvatiti, ne pristati i otići bez osude. Tada smo na vibraciji ljubavi.

 • Zahvalnost – najmoćnija emocija u svemiru

Tema zahvalnosti je najvažnije od svih tema koje obrađujemo jer njezina snaga premašuje sve ostale i čini osnovu za sve. Kad shvatimo zahvalnost i krenemo ju zaista prakticirati u svakodnevnom životu, tada se kotač ljubavi pokreće sam od sebe. Sve drugo što činimo (o čemu govorimo na seminaru), samo povećava njegovu brzinu.

 • Strpljivost – mogućnost gledati u noć i vidjeti zoru (otpuštanje želje)

Željeti a ne trebati. Kad shvatimo da nam za sreću ne treba odnos, partner, status, vanjska potvrda, tada zapravo spoznajemo da sve što nam treba već imamo. Najsretniji ljudi na svijetu su oni koji su to spoznali – prepoznaju ljepotu u malim stvarima i ništa, baš ništa ne uzimaju zdravo za gotovo. Iz perspektive potpunosti, otvaramo se za novo u svom životu. Grčevita želja za ljubavlju nas blokira i koči; otpuštanje želje otvara vrata.

 • Svaki neuspjeh je prilika za rast. Sve je dobro!

Kad promatramo naše životne „neuspjehe“, realno, nema niti jednog koji nije vodio k osobnom rastu. Iz te spoznaje učimo se ustrajnosti, vjeri i samopouzdanju. Neuspjesi su nužni da bi se pokrenuli iz zone sigurnosti, zakoračili u novo, spoznali za što smo sve sposobni i spremni. A sposobni smo za više i bolje nego što možemo i zamisliti.

Nalazimo se upravo ondje gdje trebamo i zato je sve dobro (koliko god nam se činilo da ništa ne držimo pod kontrolom). Kad shvatimo gdje se nalazimo u odnosu na željeno stanje, jasnije možemo sagledati put i poduzimati korake u smjeru u kojem želimo ići.

 • Ljubav se ne traži, ljubav se bude

Idealan partner se ne traži, on se postaje. Kad postanemo partner kakvog želimo u svom životu, tada će se i on pojaviti. Energija tako funkcionira i ne može drugačije. Ovdje ulazimo u sferu samoprocjene i iskrenog razgovora sa sobom. Što moram učiniti (promijeniti) da postanem partner kakvog želim u svom životu.